Reetta Laitisen Kirjailija ja madame -sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla huhtikuussa, avajaiset ja albumin julkistustilaisuus pitkäperjantaina 6.4.2012 klo 17–19.

Oskar Pekkala on aloitteleva kirjailija. Mimi Creutz on hämäräperäinen seurapiirimadame. Epäsuhtainen rakkaustarina huipentuu traagisiin käänteisiin. 1920–30-luvuille sijoittuva albumi pohjautuu tositapahtumiin, kirjailija Olavi Paavolaisen ja madame Minna Craucherin väliseen suhteeseen. Turun Sarjakuvakaupan huhtikuun näyttelyssä on esillä originaalitöitä Kirjailija ja madame -albumista (Lempo Kustannus 2012).

Reetta Laitinen (s. 1982) on Savosta kotoisin oleva, helsinkiläistynyt sarjakuvataiteilija ja kulttuurintutkija. Hän työskentelee tutkijana Kansan Arkistossa ja päätoimittaa Suomen Sarjakuvaseuran julkaisemaa Sarjainfo-lehteä.

Laitinen on aiemmin piirtänyt Jussi Pakkasen käsikirjoittaman albumin 144 kertaa (Zum Teufel 2010), julkaissut sarjakuvia omakustanteissa ja antologioissa sekä voittanut vuonna 2011 Kanava-lehden järjestämän sarjakuvakilpailun yhdessä Jami Järvisen kanssa.

Reetta Laitinen on tavattavissa Turun Sarjakuvakaupalla tilaisuuden aikana. Tilaisuudessa on tarjoiluja. Avajaistilaisuutta lukuun ottamatta kauppa on suljettu pitkäperjantaina.

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin

Mainokset
Kategoria(t): Näyttelyt. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.